Cikel O življenju s psihoterapevtko Katjo Lesar: Kako živeti s čim manj stresa (1. pogovorni večer)
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Cikel O življenju s psihoterapevtko Katjo Lesar: Kako živeti s čim manj stresa (1. pogovorni večer)

26 oktobra, 2022 @ 19:00 - 20:30

V Predvoru (Grad Preddvor) pričenjamo s ciklom Predavanj, pogovorov, izmenjave izkušenj. Z mano kot gostiteljico.
Prvo, uvodno srečanje bo 26.10.2022 ob 19. uri, z naslovom “Kako živeti s čimmanj stresa”. Gostja bo avtorica, novinarka, založnica in publicistka Maja Megla. Dogodki se bodo nato zvrstili na vsako tretjo sredo v mesecu – med novembrom 2022 in junijem 2023.

Zakaj ti dogodki:
»Ljubezen me je letos pripeljala v čudovito okolico Preddvora, v Mače. S svojim znanjem in izkušnjami želim pridati svoj prispevek novi skupnosti, zato vas lepo vabim, da se mi pridružite na večerih z naslovom »Pogovori, predavanja in razmišljanja o življenju s psihoterapevtko Katjo Lesar na gradu Dvor, Preddvor«.
Moja vizija je, da z zgledom, učenjem in skozi terapevtske in svetovalne procese pokažem, da je možno spremeniti tok življenja in preoblikovati pretekle izkušnje, da nas ne omejujejo več. Da je možno živeti tudi drugačno, boljše, srečno in izpolnjeno življenje.«

O PREDAVANJU 26.10.2022:
Če se spustimo po toboganu kroničnega stresa, pristanemo v boleznih, izgorelosti, depresiji.
Na predavanju bomo na kratko osvetlili mehanizem stresnega odziva in škodljivost kroničnega stresa (z znanstvenimi ugotovitvami) ter se nato posvetili predvsem temu, kako sami sebi ustvarjamo stres z načinom, na katerega se odzivamo na življenjske situacije in izzive (pademo v nemoč, nas preplavijo težka čustva in v njih obtičimo, odlašamo z ukrepanjem, ne zacelimo ran, ne ozdravimo travm, ne upamo reči ne, idr.), z našim vedenjem (perfekcionizem, deloholizem, idr.), s prepričanji (nisem dovolj dober/ra in se zato moram dokazati, ne zaslužim si, idr.), visokimi cilji (zgraditi vrhunsko kariero, doseči uspeh, materialno blaginjo, popolno družino, idr.) in vrednotami (ljubezen je žrtvovanje za druge, če bom ljubil dovolj, se bo drugi spremenil, ipd.). In ko vemo, kaj nam škodi, lažje spremenimo svoje naravnanosti in jih obrnemo v tisto smer, ki nam koristi, nas podpira in hrani. Morda dodamo še kakšno tehniko, ki nas umiri in osredišči.
O PREDAVATELJICI: Maja Megla je avtorica, novinarka, založnica in publicistka. Diplomirala je iz primerjalne književnosti in literarne teorije ter doslej objavile tri knjige: uspešnico Stres, kuga sodobnega časa, psihološko obarvano Smem biti to, kar sem ter Pogovore o vizualni umetnosti. Je kolumnistka Dnevnikovega sobotnega Objektiva in voditeljica pogovorov v spletnem podkastu Modra soba. Več o njej lahko preberete na njeni spletni strani https://majamegla.si

Dogodek nima vstopnine. Svojo udeležbo sporočite na številko 04 280 48 25 ali e-naslov mck-prijava@luniverza.si.

Organizator: Ljudska univerza Kranj
Soorganizatorji: Psihoterapija Katja Lesar, Zavod za turizem Preddvor, Zavod Grof in Grofica

Podrobnosti

Datum:
26 oktobra, 2022
Čas:
19:00 - 20:30

Prizorišče

Grad Dvor
Preddvor, Slovenija + Google Map